woensdag 18 september 2013

Het is ADHD --> Dit is ADHD

Je loopt de kamer wat beduusd uit of met een gevoel van zie je wel, ik heb het altijd al gedacht. Je kind is gediagnosticeerd. ‘Het is ADHD.’ En hoe nu  verder? Je bent net die kamer uit gelopen, maar bent vergeten te vragen waar je je informatie vandaan kunt halen. Dan is er altijd nog een volgend gesprek natuurlijk of, in ons geval, een gesprek met de kinderarts.

In een van de eerste gesprekken vroeg ik de kinderarts welk boek ik het beste kon lezen. Internet overspoelt je met informatie en non-informatie en zo is het ook met boeken. Uit welk boek kan ik het best mijn informatie vandaan halen. Zij adviseerde mij destijds het boek ‘Het is adhd’ te lezen van A. Peternotte. En dat heb ik gedaan. Het was een heel herkenbaar en duidelijk boek. Echt een soort naslagwerk.

Nu werd ik door Lannoo Uitgeverij geattendeerd op het hernieuwde boek van ‘Het is adhd’ met een iets andere titel ‘Dit is adhd’ van Jan Buitelaar & Arga Paternotte.  Het is echt een heel mooi herziene versie waarin uiterst goed wordt uitgelegd wat adhd precies inhoud. Als je het boek leest zul je veel herkenning vinden en vaak genoeg instemmend knikken!

Lannoo Uitgeverij heeft mij gevraagd of ik je wil attenderen op de volgende korting. En dat doe ik met plezier, want het is een prachtboek! Een echte aanrader!

‘ADHDblogspot’ schenkt je in samenwerking met Uitgeverij Lannoo 5 euro korting* bij aankoop van dit boek. In plaats van € 24,99 betaalt u nu € 19,99. Klik op Dit is ADHD. Betalen kan online of via eenvoudige overschrijving. 

Via de link http://www.lannoo.be/dit-adhd vind je nog meer informatie over het boek!

*De korting: (1) is enkel geldig via de webshop van de uitgeverij; (2) wordt verrekend nadat je het boek in de webshop hebt toegevoegd aan je winkelmandje; (3) geldt enkel indien je gebruik maakt van bovenstaande actie-url en dit (4) zolang de voorraad strekt.

6 opmerkingen:

Mirjam zei

Fijn dat er dan ook ECHT goeie lectuur bestaat.
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Jedidja zei

Ik ken dat boek helemaal niet!

Fokelien zei

ik heb dat eerste boek, dat is ook echt een goed naslagwerk. Is het tweede boek wat je noemt ook een "must" in mijn boekenkast?

Rich Critics zei

Mooi artikel, ik zal dit boek onder de aandacht brengen bij onze lezers. Op onze blog is er ook een artikel geschreven over ADHD, met de vraag ''wordt ADHD te vaak als excuus gebruikt?''.

Graag zouden wij jouw mening willen weten. Het artikel is hier te lezen en onder het artikel kan er gelijk gereageerd worden: http://richnotes.moonfruit.com/#/criticsrol/4565728936/Ik-heb-een-stoornis/6558523

Alvast bedankt!

Anoniem zei

mijn dochter kreeg die diagnose inmiddels ruim 20 jaar geleden en tjonge jonge het was niet makkelijk en wat heb ik veel verkeerd gedaan ,maar toch als ik zie hoe het nu met haar gaat moet ik toch ook veel goed gedaan hebben,want al loopt haar leven nog steeds niet op rolletjes, wel word steeds duidelijker wat een geweldige meid ze ondanks alle ups en nog veel meer downs het geworden is.

Gerda zei

Hoi Anoniem,
Kun je zeggen dat je veel verkeerd hebt gedaan, terwijl er toen nog zoveel niet bekend was? Er is nu veel meer bekend en er is veel meer informatie over ADHD. Er is daardoor ook veel meer begrip en hulp.

Wat super dat je zo over je dochter praat. Daar spreekt veel liefde en trots uit! Mooi!