donderdag 16 januari 2014

ADHD en Omdenken

Een vader wordt gevraagd om mee te helpen met een herfstwandeling van groep 2, de klas van zijn dochter. Voorafgaand aan de wandeling wijst de juf de vader op een van de leerlingen op wie hij moet letten. “Dit is Johan. Johan heeft ADHD. Hij loopt weg in het bos. Dit weekend waren zijn ouders hem ook weer twee uur kwijt. Asjeblieft, let goed op, want je kunt hem niet vertrouwen.”

De vader besluit anders te kijken naar de situatie. Hij zet het jochie in zijn auto, klapt de spiegel om en kijkt hem in zijn ogen. “Johan, ik heb een probleem. We gaan zo naar het bos. Je zult denken dat ik er als papa stoer uitzie, maar ik kan je vertellen dat ik het doodeng vind in het bos. Johan, wil jij een beetje op me letten zo meteen?”

In het bos grijpt Johan de hand van de vader en kijkt hij hem voortdurend aan. Hij is apetrots dat hij voor die stoere papa mag zorgen.

Bron: Ivo Mijland
http://omdenken.nl/boswandeling/Kijk voor meer informatie op hun facebookpagina of op hun website. Een echt aanrader!!!

7 opmerkingen:

Mirjam zei

Dit is briljant... Wat een geweldige manier om de jongen erbij te houden... Ik hou ervan...
Lieve groet,
Mirjam

Jedidja zei

Gweldig!

Anoniem zei

Goede oplossing zo!

Antoinette zei

Wow, geweldig!!!

Anoniem zei

Ja anders denken helpt vaak

Peter zei

Wat een verfrissend idee!! Buiten het bekende boekje denken en niet in problemen maar in oplossingen denken. Chapeau!!

maggie.danhakl@healthline.com zei

Hi Gerda,

Healthline just published this infographic outlining ADHD statistics and numbers in a visual guide. You can see the graphic here: http://www.healthline.com/health/adhd/facts-statistics-infographic

Our users found this info very useful as it showcases the high cost of ADHD and which states ADHD is most prevalent in, and I thought it would be a great resource for your page: http://mijnkindheeftadhd.blogspot.com/2014/01/adhd-en-omdenken.html

Please take a look at the guide and consider adding it to your page. The graphic is also embeddable, so you can embed just the images if you choose to do so.

Thanks again and let me know if you have any questions.

Best,
Maggie Danhakl • Assistant Marketing Manager
Healthline • The Power of Intelligent Health
660 Third Street, San Francisco, CA 94107
www.healthline.com | @Healthline | @HealthlineCorp

About Us: corp.healthline.com