maandag 9 november 2015

Heb ik ADHD of niet?

Af en toe wordt me gevraagd aandacht te besteden aan een boek of een website of andere dingen. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met ADHD. Vaak doe ik hier niet aan mee, maar soms wel. Omdat ik vind dat het dan een echte positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van je kind.

En soms weet je even niet waar je moet beginnen ... Thuis is je kind onrustig, maar je hebt er niet echt last van. Het wordt pas anders als het anderen er iets van gaan zeggen en er iets van vinden. De onzekerheid slaat toe. Mijn kind? Nee toch? Echt niet, hij/zij kan thuis zo leuk spelen, uren met een spel bezig zijn of met lego spelen, de poppen aankleden, etc. Nee hoor, mijn kind heeft geen ADHD.

Toch blijft de onzekerheid knagen en wat dan? Hoe nu verder? Want direct aan onderzoek beginnen vind je een stap te ver. Nou, kijk dan eens op deze site, misschien helpt het je verder. Bevestigt dit wat je eigenlijk al weet, maar nog niet aan wilt. Of juist niet ...


Via wooki.nl kunt je op een leuke manier producttesten doen. Ze zijn nog niet zolang bezig en hebben al plusminus 50 testen die bezoekers kunnen maken. Zo hebben ze onder andere medische testen, testen voor baby's en kinderen en muziektesten. Via deze test kunnen bezoekers op een eenvoudige manier een indicatie krijgen of ze ADHD hebben of niet. De test is 100% gratis en er worden geen inloggegevens o.i.d. gevraagd. Verder is deze test gericht op zowel kinderen als volwassenen en worden ook vormen als ADHD gecombineerd, ADHD alleen concentratie gericht en ADHD gericht op hyperactiviteit herkent.

Dit is de ADHD test: https://www.wooki.nl/adhd

Succes!
4 opmerkingen:

Mirjam zei

En zo wordt het ook steeds meer en meer bespreekbaar, hetgeen zo ontzettend belangrijk is.
Fijne nieuwe week,
liefs,
Mirjam

Jedidja zei

Dank je wel.

ADHD zei

Daar bestaan toch heel veel verschillende testen voor..

Petra Groeneveld zei


Bij mijn kleinzoon werd ook ADHD vastgesteld toen hij 15 jaar oud was,dat is dus onderzocht. Hij moest medicijnen gaan gebruiken van de Psycholoog. maar mijn dochter die zelf verpleegkundige is was daar radicaal op tegen en is gaan informeren bij een reformwinkel. In overleg met die winkel is zij hem Omega 3-6-9 capsules gaan geven en heeft het eetpatroon aangepast voor hem,hij is nu 25 jaar en echt het is over. Hij heeft een Discipelschaptraining in Afrika gedaan en is nu voor het derde jaar studerend aan het Hillsong College in Sydney. Ik zou zeggen,de moeite van het proberen waard.