dinsdag 17 januari 2012

De eerste Citoweek

‘Mam, juf heeft verteld dat we volgende week allemaal toetsen krijgen.' 'Oh en hoe vind je dat?' 'Ja, wel leuk.’ En dat was het dan. Niet meer, niet minder. Ik wil ook niet doorvragen. Bang als ik ben dat ik er teveel nadruk op leg.

Manlief is doortastender en vraagt: ‘Wat heeft juf dan verteld?’ ’Nou dat we toetsen krijgen en ze heeft een boekje of zoiets laten zien.’ ‘Vindt je het spannend?’ ‘Nuuuhhh ik vind het wel leuk.’ Nou oké, pa en moe zijn uitgekletst. En dat is goed ook. Juf heeft het met zoonlief besproken en dat is oké.

Vrijdag toch maar even de boekbespreking verschoven. Want een cito en een boekbespreking op een dag vraagt veel. Juf vond het ook. Een van beide zou er onder kunnen lijden. Dacht ik dat zoonlief daar wel blij mee zou zijn. Maar niets is minder waar. Hij was verontwaardigd en wilde dat zijn boekbespreking gewoon door zou gaan. Hij had er zo’n zin in! Hmmm, heb ik er dan wel goed aan gedaan? Toch voelt het goed. Even de rust voor de cito’s.

Het plan is als volgt. Zoonlief maakt de eerste cito in de klas. Als blijkt dat dat niet goed gaat worden er meteen maatregelen genomen. Hij krijgt een kopie van de cito, zodat hij de antwoorden op de toets mag schrijven. Dus geen extra bladen, geen rommel op zijn tafel. Enkel de toets. En nu maar afwachten of het werkt …

Ja, ik vind het spannend!

9 opmerkingen:

Puck zei

Ja, dat is altijd spannend. Ik vond het 's ochtends altijd spannend, als alles 's ochtends voor het naar school ging goed liep, dan gaat meestal de rest ook goed.

Ik zorgde er dan ook voor, dat alles klaar lag en dat ik ook op tijd beneden was en de meiden niet met iets door heen konden banjeren...

Wel handig dat ze het op die manier vereenvoudigen, want allerlei bladen zorgen er alleen maar voor, dat hij misschien een vel overslaat en dat kan nu niet. Super hoor en succes met de vent vrijdag.

Sannah zei

Dat kan ik mij voorstellen!
Lukt het om dat niet te veel op hem over te dragen?
Succes ermee!

Mirjam zei

Nou, spannend is het zeker. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn kinderen de Cito-toets moesten doen, zij waren zenuwachtig, maar ik niet minder hoor...
Wat fijn toch, dat hij eerst gewoon met de rest de toets mee mag doen, en als het niet wil lukken, dat er dan zulke goede maatregelen mogen worden genomen...
Ik duim hoor...
Lieve groet,
Mirjam

Jolanda zei

Tuurlijk vind je het spannend.
'k Hoop dat alles goed uitkomt en de cito een eerlijk en goed beeld zal geven van zijn kunnen.

Aline zei

Nou, dat kan ik me voorstellen! Maar heb ook maar vertrouwen in hem. Als hij eht zelf zo ziet zitten, is het oke, toch?

Anoniem zei

Spannend! Maar hij staat er positief in!
Amber heeft deze week toetsen. Ik merk niets bijzonders aan haar. behalve dat ze extreem moe is. Dagje thuis gehouden, ondanks toets. Ze haalt hem wel weer in hoor.

Sannah zei

Hai Gerda, als ik het goed heb, is er morgen bij de V.ara O.buds.man een item over adhd ...

Anoniem zei

De rust op tafel en zijn goede zin....ik heb er wel vertrouwen in!
Het is en blijft natuurlijk heel spannend maar hij heeft echt zijn best gedaan, ik duim mee...

Lieve groetjes Cristien.

Anita zei

En ... hoe is het gegaan ?!
Soms komt het onverwachts toch goed ;-)
En anders heeft hij in ieder geval vreselijk zijn best gedaan !!!
Psst ... kan op je andere blog niet reageren.
(krijg telkens een witte pagina)
Fijne avond !!!! Groetjezz lfs mij