zondag 26 februari 2012

Tien-minuten-gesprek met juf

Als ik op de refreshknop druk ratelen de mailtjes binnen. Hé een van juf. Ik klik hem gelijk aan, wat onhandig is, want de mailtjes ratelen nog steeds en dus druk ik de verkeerde in.

Of we, zoals was afgesproken, op het tien-minuten-gesprek willen komen. Mijn hartslag verhoogt meteen. Wat is er nu weer aan de hand. Nee, pep ik mijzelf op, niet gelijk het ergste denken. Het rapport was prima, dus dat kan het niet zijn. Z’n gedrag dan? Nee, zeg ik opnieuw tegen mezelf, wacht het gesprek nu even af. En dat lukt me aardig.

‘Hebben jullie nog vragen, anders begin ik.’, zegt juf. Wij hebben vragen genoeg. Gaat het goed in de klas? Is hij niet te druk? Vraagt hij veel of probeert hij het ook zelf? Hoe is hij tussen de leswisselingen door? Hoe gaat het ’s ochtends vroeg? Hoe ligt hij in de groep?

Eigenlijk komt alles aan bod. Het gaat heel goed met zoonlief op school. Hij heeft vriendjes. Doet zijn stinkende best. Wat heerlijk om te horen. Toch ziet juf dat er nog steeds een discrepantie is tussen de citoscores en de rapportcijfers. Er valt dus nog ergens winst te behalen, maar waar? Juf stelt voor dat zoonlief aan het einde van het schooljaar alle cito’s weer buiten de klas maakt om te zien hoe het dan loopt.

Ruim twintig minuten later lopen we vol trots naar buiten. Wat hebben we toch een heerlijk kind! En wat fijn dat juf dat ook vindt!

9 opmerkingen:

Trudy zei

Goed zeg!!! Geniet er maar lekker van!!!en

little red home zei

Heel fijn om te horen. Lekker he, zo'n schouderklopje! Fijne week. Groetjes, Anne-Marie

Sannah zei

Fijn, zo'n goed bericht!

En je zoon zelf? Heeft hij het naar z'n zin de laatste tijd?

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Blij, blijer, blijst...
Wat geweldig mooi om dit te lezen.
Ik wens jullie een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Aline zei

Geweldig!! Goed dat je je niet te druk heb gemaakt, voor die tijd. Het kan dus ook anders he.

Anita zei

Het gaat natuurlijk niet alleen om een goed rapport.
Dat hij lekker in zijn vel zit is het belangrijkste.
Blijkbaar doet hij alle twee :-)
Fijn om te horen !!!!!
Alle reden voor een huppelsprongetje X

Fokelien zei

Fijn, zo'n gesprek! Wat een opluchting is dat he...

Anoniem zei

En hier moet je echt trots op zijn en steeds meer vertrouwen in opbouwen! Lekker genieten hoor, jullie samen vechten door en dat is in alles te merken! Ben zo blij voor jullie, lieve groetjes Cristien.

Anoniem zei

Heerlijk Gerda en geniet er van zou ik zegen.