woensdag 29 februari 2012

Au! Dat doet pijn!

De koffie is ingeschonken. Behaaglijk zak ik weg in de leren stoel. Kussentje in mijn rug. Af en toe richt ik mijn blik op een langsrijdende fietser met hond. Een moeder met kind achterop. Of gewoon zomaar, om mijn blik maar ergens op te richten.

De persoon waarmee ik praat is zo vervuld van het hoge IQ van haar zoon dat ze er maar over door blijft ratelen. Niet in de gaten hebbend dat degene tegen wie ze het heeft ook wel eens over andere dingen wil praten dan het IQ van de kinderen en hoe geweldig ze het op school doen.

Stiekem vraag ik me af waarom ze zoveel over haar kinderen praat en met name hoe goed ze het doen op school. Heeft ze zelf haar kansen gemist? Is ze teleurgesteld in de keuzes die ze vroeger gemaakt heeft en moet dat via haar kinderen worden ingehaald?

En ineens geeft ze me nog een schop na, zonder dat ze het ook maar in de gaten heeft. Want, vraagt ze zich hardop af, waarom heeft de juf zulke groepjes geformeerd om een werkstuk te maken. Ik weet heel goed dat haar zoon bij mijn zoon in het groepje zit en vraag of het een IQ kwestie is. Neehh, zegt ze, maar jou zoonlief en nog een jongetje in het groepje zijn nogal druk … Waarom verdeelt juf de drukke kinderen niet over alle groepen. Au, dat doet zeer. Heel zeer!

Maar ach, ze kan er ook niets aan doen. Dit is vast een IQ-kwestie! Of nee … een EQ-kwestie.

8 opmerkingen:

Antoinette zei

EQ kwestie ja, arme moeder...arm kind. Geniet lekker van je jochie, hoe lastig eht soms ook is. Het is wel heel belangrijk!

Eefies day zei

In mijn groep zijn twee kinderen gediagnosticeerd..ADHD ze zijn pas 5 jaar...ik hoor ouders zeggen, o dat verklaart een hoop...au ook zo iets, er zijn zoveel mensen die niet verder kijken en eigen belang voorop stellen en niet in de gaten hebben wat er om hen heen gebeurt..geniet van je zoon...... heel veel!!!

♥Eefie

Puck zei

Dit zijn van die kortzichtige types, waarvan de meeste zinnen begint met "Ik" en "Mijn ..." en wat er verder om hen heen gebeurt zien ze niet en voelen ze ook niet.

Hele arme mensen eigenlijk, want er valt zoveel te genieten... ook van een kindje dat "anders" is...

Mijn oudste heeft Syndroom van Asperger en als ik zie hoe hij geniet van veel dingen ook al gaat het niet vanzelf... Dan ben ik blij dat mijn oudste bij mij/ons woont en ik er van kan genieten!

Anoniem zei

O, niks leuk hè? Gewoon een beetje dom deze moeder. In plaats dat ze een beetje interesse in je toont. nou, hier een knuffeltje van mij.

Anita zei

Het getuigd van een heel laag EQ
En dat vind ik nog veel erger dan een laag IQ ;-)

Mensen oordelen ongemerkt lieve Gerda !!!
Daar moeten we proberen BOVEN te staan.
Moeilijk is het wel
want wie aan ons kinderen komt komt aan ons.

Volgende keer een positieve moder op de koffie vragen hihi
Groetjezz lfs mij

Jolanda zei

Wat nog te zeggen... 'k voel met je mee.

Mirjam zei

Ja, hoe bot kun je zijn. Dat hebben sommige mensen echt niet door, dat ze door wat ze zeggen een ander pijn kunnen doen. Lekker egocentrisch. Mooi voorbeeld ook voor haar kinderen. Heb nu al medelijden met die hoog begaafde stumpertjes, of oordeel ik nu ook te snel....
Gerda, ik wens je een fijne avond, met je wel heel fijne kinderen. We moeten ze vooral kind laten zijn...
Lieve groet,
Mirjam

naomi zei

Ow wat lastig zulke mensen , ik leef met je mee hoor !