maandag 2 juli 2012

Een dag later ...

Ja dat klopt, zoonlief heeft een allerliefste en geweldig fijne juf en nee dat is niet overdreven.
De verstandhouding met juf is goed, meer dan goed zelfs. Zij zegt wat zij vindt, ik zeg wat ik vind en zo delen we elkaars ervaringen. Twee weten er meer dan een!

Maar ik was teleurgesteld en behoorlijk ook. Mijn achting voor juf was en is nog steeds hetzelfde ondanks dat er iets is gebeurd dat ik zelf graag anders zou hebben zien gaan.

Met lood in mijn schoenen ging ik de volgende dag al vroeg naar school. Ik wilde het haar graag vertellen en snel ook, dan was dat ook maar weer van mijn hart. Maar dat vind ik best moeilijk, want iets dat goed is zie ik niet graag gebroken. 

Ze had gelukkig even tijd. Ik vertelde haar mijn teleurstelling en mijn angst voor pestgedrag van andere kinderen. En ook dat ik het jammer vond dat ze alleen de etiketkinderen heeft genoemd die iets hebben, terwijl  iedereen z’n eigenaardigheden heeft. Iedereen heeft wel iets.

Ze begreep het, ze begreep het heel goed en haar gezicht werd lichtelijk rood. Toen ze het eenmaal naar het groepje kinderen had uitgesproken voelde ze al dat ze dat misschien niet had moeten vertellen. Ze probeerde het nader uit te leggen en daarna gauw op iets anders over te gaan. Maar zoonlief had de boodschap zeer goed begrepen.

We hebben een traan gelaten en zijn met een lach uit elkaar gegaan. Soms gebeuren dit soort dingen, zonder dat elkaar kwalijk te nemen. Ik heb op haar hart gedrukt dat ze een kanjer is! En dat we niet boos zijn, maar even onze teleurstelling hierover kwijt wilden.

We gaan nog lekker een jaar verder samen, want volgend schooljaar heeft zoonlief nummer twee het geluk les van haar te krijgen. En blij dat ik daarmee ben!!!

PS. Zoonlief is er, na die ene keer, verder niet meer op teruggekomen. Wij ook niet totdat het vakantie is en we in alle rust het hier met hem over kunnen hebben.

10 opmerkingen:

Aline zei

Goed van je dat je gegaan bent! Petje af voor jullie allebei!

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Wat goed van je dat je dit met juf hebt besproken. Zij zat er dus blijkbaar ook mee in haar maag. Het kan maar uitgesproken zijn. Gelukkig ben je nog steeds heel erg blij met deze juf...
Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Trudy zei

En zo zie je maar weer... een juf is ook maar een mens. Gelukkig wel een heel fijn en eerlijk mens! Goed hoor, dat je het uitgesproken hebt naar haar. Zo kan ze er ook iets mee en top dat ze dat ook gedaan heeft. Een échte win-win situatie!!

dith zei

je hebt al weer een mooi zonnetje geplaatst, dus de lucht is weer helder. Goed dat je met de juf hebt gesproken. Fijne avond nog, Dietmut

Anoniem zei

Hoi,

Het maakt al een groot verschil als de juf het punt begrijpt en achteraf aanvoelde dat ze dit beter niet had kunnen zeggen.

Ook mooi dat jij zo blij met haar bent (gebleven).

Sterkte er mee, hopelijk blijft de zon schijnen!

groeten van Marijke

Puck zei

Fijn dat je even je hart kon luchten en zij eigenlijk ook. Zo merk je dat het bij haar eigenlijk ook niet zo de bedoeling was.

Ik hoop inderdaad dat de andere leerlingen het niet als een etiket zien, want dat hokjesgedoe heeft nog nooit z'n nut gehad en zorgt alleen maar voor verdriet.

Gelukkig ben je nog steeds héél erg blij met deze juf!!

Jolanda zei

Eigenlijk is de verhouding nu nog beter geworden misschien, juist omdat je je teleurstelling hebt uitgesproken en zij haar spijt erover heeft geuit (anders had het haar ook dwars kunnen blijven zitten). Nu kun je elkaar recht in de ogen blijven kijken!

Fokelien zei

Dapper van je dat je dit gesprek aangegaan bent! En fijn dat jullie elkaar begrepen hebben. Een goede start voor na de zomervakantie!

Judy zei

Gerda, bedankt voor je reactie op mijn blog, want daardoor kon ik je weer terugvinden. Ik heb me laatst suf gezocht naar je blog, omdat ik informatie zocht over lichte vormen van autisme en ik zeker wist dat ik daarover hier iets gelezen had. Hoe dan ook, ik ben volger geworden, dus ik kan je niet meer kwijtraken. :)
Groetjes, Judy (moeder van een inmiddels volwassen 'buitenbeentje').

Judy zei

P.S. Ik kon je emailadres nergens vinden, vandaar maar via een reactie.