maandag 9 juli 2012

Ontlading

Donderdag 5 juli 2012
Moe, we zijn allemaal moe. En dus zijn we niet het leukste, aardigste, gezelligste en meest geduldige gezin uit onze omgeving. Sterker nog we doen ons uiterste best gezellige momenten te tellen, want op dit moment zijn ze schaars.

De vakantie is begonnen wat zoveel betekent als … we kunnen alles laten varen en laten alle remmingen los. De kids kunnen niet met en niet zonder elkaar en elk futiliteitje wordt opgeblazen tot een olifant. Nu zijn olifanten omvangrijk en dus is het ienieminie probleempje ook omvangrijk om op te lossen. En nu mamalief ook moe is en moet afkicken van de stess van afgelopen maanden behoort het oplossen van problemen niet tot mijn favorieten. Sterker nog, het staat onder aan mijn to do lijstje.

Maar leuk of niet de teugels moeten strak worden aangetrokken, te beginnen met een dagoverzicht zodat de kids precies weten waar ze aan toe zijn en niet de hele dag door vragen wanneer de schermpjes, welke dat ook moge zijn, aan mogen. Dat werkt uitstekend!Maandag 9 juli 2012
De rust is weergekeerd. Heel langzaam loopt de stress uit de te strak opgeblazen ballonnetjes van de kinderen (en mij). Er is nog geen onvertogen woord gevallen! Het is echt gezellig in huis! De vakantie is begonnen …

De Ritalin ligt vanaf dag een van de vakantie in de kast. De hele vakantie neemt zoonlief geen pilletje in. We willen zien wat dat doet mijn zijn tikken en … willen graag dat zoonlief bij eet. En dat doet hij, gebunkerd dat er wordt!!

5 opmerkingen:

Jolanda zei

Ja, de kinderen moeten de eerste dagen altijd even wennen aan elkaar, bij ons was dat ook zo.
Mooi dat je het zonder Ritalin eens gaat proberen, ik ben wel benieuwd.

Fijne vakantie hoor!

little red home zei

Ben benieuwd hoe het hier allemaal gaat lopen. We hebben nog 2 weken te gaan (pffff). Ik zie er een beetje tegenop eerlijk gezegd, die vakantie, maar zo'n schema is wel een idee.
Fijne vakantie!
Groetjes, Anne-Marie

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Ja bij mijn meiden was het vroeger ook zo, toen de vakantie bijna begon of net begonnen was konden ze hun draai eerst helemaal niet vinden en maakten zelfs ruzie met hun beste vriendinnetjes... Gelukkig gaat het bij jou net als bij ons vroeger, na een paar dagen beginnen ze te ontspannen en dan kun je zelf ook gaan ontspannen.
Geweldig zo´n dagindeling. Lekker duidelijk voor ze... en voor jou!
Ik wens je een heel fijne vakantietijd, geniet er van...
Liefs,
Mirjam

Antoinette zei

O ja, ik herken je verhaal zo! Wij zijn ook begonnen emt een programma voor Stijn. Dat helpt hem wel iets, ik merk dat hij er steun aan heeft maar anderzijds is hij nog net zo boos als altijd..
Toch wens ik je een fijne vakantie!

Fokelien zei

mijn kids hebben een paar dagen gelogeerd bij mijn zus, en ik kon weer opladen. Maar ik denk dat ik vanaf morgen ook zo'n schema ga maken! Heerlijk duidelijk! En werkt het goed bij jou?