maandag 6 augustus 2012

Geen Ritalin, wat merken we er van?

Terug van vakantie en aan het genieten van o-zoveel-vrije-tijd-thuis gebruikt zoonlief al meer dan vier weken geen Ritalin. Ik was erg benieuwd of er verschil te merken was en wat het met zoonlief zou doen. Het verschil is goed te merken.

Doordat de indrukken die hij opdoet beperkt worden door de vier muren van het huis en de nabije omgeving waarin wij wonen komt zoonlief tot rust. Ook op vakantie kan hij heerlijk zijn energie kwijt. Voornamelijk in sport en spel. Soms trekt hij zich terug en speelt hij alleen met playmobil. Even geen indrukken.

Geen inname van Ritalin, wat merken wij er van?
  • De tics van zoonlief zijn met 80% afgenomen!!! Dat is een hele hoop en niet overdreven. Het hoeft niet, maar vrijwel zeker komen de tics terug als hij weer Ritalin inneemt. Dat behoeven niet dezelfde tics te zijn. Dat kan ook een andere zijn.
  • Zoonlief heeft weer een zeer gezonde eetlust teruggekregen.
  • Doordat zoonlief geen Ritalin inneemt is hij impulsiever en sneller gefrustreerd en boos. Daar kan hij dan langer in blijven hangen. Ook kan hij eerder van zichzelf zeggen dat hij dom is of zeggen dat hij iets niet kan. Kon hij zijn boosheid met Ritalin beter reguleren, nu zijn de remmingen er wat meer af. Lukt het hem moeilijker.

Tegen het einde van de vakantie gaan we weer starten met Ritalin, want de indrukken op school en de druk van het presteren zullen er weer dubbel en dwars inhakken.

Na de vakantie gaat zoonlief starten met de Stop-denk-doe-methode. 

6 opmerkingen:

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Dat was dus duidelijk een kwestie van de voors tegen de tegens afwegen. Of was het vanaf het begin al duidelijk dat jullie na de vakantie weer met de Ritalin door zouden gaan. Ik kan me ook zo goed voorstellen dat het heel goed voor hem is, tijdens de schooltijd. Maar wel heerlijk dat hij de zomervakantie dus geen Ritalin nodig had.
Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Aline zei

Wij gebruiken geen ritalin, maar ervaren wel een sterke rust, nu zoonlief vakantie heeft. Hij is minstens 2/3e minder boos. Ben benieuwd hoe het in de nieuwe groep gaat...nog anderhalve week!

Dietmut zei

jouw berichtje Gerda zou voor velen heel handig zijn, de voor- en nadelen
van het slikken van ritalin. Ik heb gelukkig niemand in de familie met adhd maar lees heel graag je berichtjes en volg de daarom natuurlijk ook. Fijne avond, Dietmut

adhd zei

Dag gerda, onze zoon gebruikt ook Ritalin, ik denk niet dat hij nog zonder kan, het verschil in rust is duidelijk veel groter en hij kan zich vele malen beter concentreren

Henny zei

Hier gewoon doorgegaan met de medicatie want zo stoppen is een boosdoener voor het kind het is en blijft een amf. waar het lichaam van moet afkicken en opbouwen duurt o zo veel langer! Ook wij hebben het uitgeprobeerd in een vakantie maar we zijn er slechter mee uitgekomen. Gelukkig zijn de 2 jongens aan de "E" 50 en 30 mg per dag en heb ik bij beiden geen tics kunnen ontdekken, ik ben zeer blij dat volgende week de opstart voor school weer zonder problemen gaat verlopen. Blije gelukkige kinderen die mee kunnen lopen in het leerproces zonder een uitzondering in de klas te zijn en zeer sociaal kunnen blijven in hun omgang met vrienden! Suc6 voor het nieuwe schooljaar, een moeder altijd wakend voor haar "goud"

Anoniem zei

Goed dat je het hebt uitgeprobeerd. Lijkt met wel moeilijk. Na de vakantie met alle nieuwe indrukken is het wel verstandig om de medicatie voort te zetten. Succes verder en liefs. t.J.