donderdag 23 augustus 2012

Alles van start

Als de eerste schooldag aanvangt starten we ook weer met de Ritalin. Zoonlief ziet dat niet echt zo zitten, maar doet het toch. Tussen-de-middag vergeet ik het hem te geven … Alle begin is weer even wennen en zo ook dit.

’s Middags heb ik een kort gesprek met meester. Even kennismaken. Laten weten dat we ervoor openstaan om onze bijdrage waar nodig te leveren. Terloops vraag ik meester of hij een verschil gemerkt heeft tussen de ochtend en de middag. Maar hij heeft geen verschil gezien. Hmmm, oké?!

Een later zeg ik tegen meester dat zoonlief op een nogal ongelegen tijdstip naar de stop-denk-doe-training moet. Een stukje van de schooltijd, waar ik een ontzettende hekel aan heb. Meester antwoordt dat hij vindt dat er wel meer kinderen in de klas zitten die deze cursus kunnen gebruiken. Hierop houdt ik wijselijk mijn mond, maar ben het helemaal met hem eens.

Met de eerste schooldag, start ook sport weer en de stop-denk-doe-training. Zoonlief is alleen. Als ik zoonlief moet geloven mag hij werkelijk alles doen tot zelfs op de tafel staan. Wat hij overigens niet heeft gedaan. Gelukkig is het een training waarin veel wordt gedaan in plaats van gesproken. Dat vindt zoonlief ook. Maakte ik me nog zorgen of zoonlief het wel leuk vond, hij kwam met een verlegen smile uit de kamer. Misschien niet z’n allerliefste bezigheid, maar het geeft wel hoop voor de volgende sessies.

Ik ben benieuwd wanneer wij de vruchten van de training zullen zien. Hij kreeg nog geen opdracht mee naar huis, maar dat komt wel. Is zoonlief wat afwachtend, wij ook …

4 opmerkingen:

Hilde zei

goshie zeg, wat sta ik achter met het lezen van jullie logjes. ben de laatste tijd wel actief geweest in blogland, maar dan vooral op mijn andere blog (mijn reisfotoblog) en daar wat fotoblogs bekeken. nu wordt het dus hoog tijd om hier weer eens bij te benen!
succes voor zoonlief met de nieuwe schoolstart. weet niet wat de stop-denk-doe-methode is? ik hoor er waarschijnlijk nog wel van op je blog hé. groetjes

Mirthe Duindam zei

Een goed begin is gemaakt, lijkt het. Hopelijk is het een mooie ondersteuning voor zoonlief. Alles heeft tijd nodig. De vruchten ervan pluk je soms pas veel later.
Groetjes,
Mirthe

Aline zei

Spannend is dat en druk ook. Alles begint weer. Ik zou eerst even een weekje alleen school willen, maar helaas. Andere kant is wel dat het direct in de structuur zit. Succes met alles!

Dietmut zei

een goede start maakt veel goed. Ik wens jullie dat alles beetje na wens van zoonlief gaat lopen. Ik lees je berichten altijd heel graag Gerda.
Fijne zondag, Dietmut