woensdag 5 december 2012

Een compliment van de meester!

Als de dag van gisteren herinner ik mij de Sinterklaas- en Kerstperiode van vorig jaar.  Vol spanning en onzekerheid manoeuvreerde zoonlief zich door deze drukke tijd. Dat ging gepaard met  onrustig en licht ontvlambaar gedrag. Een ruzietje was er zo. Niet alleen thuis, maar ook op school was dit gedrag zichtbaar!

We hebben er dan ook heel bewust over nagedacht hoe we deze maand tegemoet moesten zien en ons de vraag gesteld: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het sinterklaasfeest minder spannend wordt ook al geloof ik er niet meer in?

We hebben overleg gehad met meester. Hij vertelde dat hij het loodjes trekken goed voorbereidde. Wat wij anders konden doen dan vorig jaar was, zodra zoonlief met het loodje van school thuis kwam we gelijk cadeautjes kochten, zodat dat uit zijn hoofdje was. En dat hebben we dan ook gedaan.

Naar het sinterklaasjournaal taalde hij niet en hebben we dan ook niet aangemoedigd. We hebben het er zo weinig mogelijk over gehad, maar wel duidelijk afspraken gemaakt zodra hij zich zorgen ging maken. Zoals, wanneer maken we de surprise? Daar spraken we dan ook een dag voor af, zodat hij dat uit z’n hoofd kon zetten. We gaven hem alle ruimte om zijn spanning kwijt te kunnen en dat ook woordelijk naar ons te uiten. En dat deed hij ook. Hij kon uitstekend aangeven wanneer hij last had van spanning. Daar spraken we over en droegen mogelijk oplossingen aan.

En nu? Hoe zijn we erdoorheen gekomen? Vandaag sprak ik de meester. Hij vroeg me hoe het met zoonlief ging.  ‘Geweldig!’, zei ik, ‘Hij heeft zich er niet eerder zo goed doorheen geslagen!’  Ook de meester vond dat zoonlief het heel goed deed op school! Toen ik zoonlief na het sinterklaasfeest ophaalde van school hoorde ik meester zeggen: ‘Ik ben trots op je.’

Ik glom van trots en zit nog steeds op dat wolkje!


10 opmerkingen:

little red home zei

Hoi Gerda, fijn om te horen dat alles rustig verlopen is.
Wat volgens mij ook scheelt is dat ze steeds weer een jaartje ouder worden. (En dat wij steeds meer leren hoe we met deze 'handicap' om moeten gaan!) Leon ging ook weer beter dan vorig jaar, wel een middagje thuisgehouden voor extra rust en een kleine hickup vanmorgen voor het naar school gaan, maar verder....we hebben er ook over spanningen gepraat en ook dat hielp enorm.
Fijne avond,
Groetjes, Anne-Marie

Jedidja zei

Wat goed ie je nou, dat het ook anders kan! Hier wel een stuiterballetje hoor. Vandaag had ze het derde sintfeestje. ( op school) Hopelijk minder prikkels nu.

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Wat heerlijk dat het zo goed is gegaan dit jaar. Het is ook zo'n spannende tijd, voor elk kind natuurlijk. Op deze manier was het prima voor hem te bevatten, in hapklare stukken. Geweldig!
Ik wens je een heel fijne, warme, gezellige avond,
Lieve groet,
Mirjam

Mirthe Duindam zei

Nou, geweldig toch! Een mooi Sinterklaascadeautje voor jullie.
Groetjes, Mirthe

Aline zei

Heerlijk dat het zo ging. Ach ja, als je het maar bespreekbaar kunt maken, scheelt vaak zoveel. En goede voorbereiding natuurlijk.
Loodje. Is dat met een d? Viel me op, ik schrijf een lootje van Sint met een t, maar ik weet het echt niet! Is van loten toch? Loodje van lood, beetje zwaar trekken? :-)

Judy zei

Wat hebben jullie dat samen met de meester goed opgelost, Gerda! Ik lees je blogjes graag, ook al is mijn zoon volwassen.

Margaretha zei

Wat goed dat het uitstekend gegaan is. Mijn complimenten voor de oplossing.
Wat heb je hier een leuke blog.

Yvonne zei

Wat gaaf dat het zo goed is gegaan. Reden voor dankbaarheid!

Anoniem zei

Dag Gerda, wat fijn dat het zo goed is gegaan en dat je zoon ook van de meester een compliment kreeg! Je schrijft ook erg mooi over hoe je alles beleeft.Ik heb niet ALLES gelezen maar wel een aantal stukjes.

Fijn weekend!

Groet,Marga

Dietmut zei

dat mag je ook Gerda, jullie hebben het goed opgelost. Lieve groeten, Dietmut