zaterdag 15 december 2012

Positieve kenmerken Dyslexie, ADHD, Hoogbegaafd en Autisme

Deze wil ik jullie niet onthouden. Prachig! Waar dit knipsel vandaan komt weet ik niet, anders had ik het erbij vermeld, maar hij dook op op fb. Leuk om te lezen. Ik herken veel van de kenmerken. Ik hoop jullie ook!

12 opmerkingen:

Trudy zei

Onze jongste heeft PDD-NOS. Het is leuk te lezen wat de positieve kermerken van autisme zijn. Ik las laatst dat sommige werkgevers liever autisten hebben om een aantal van deze redenen Mooi om te zien hoe deze "beperkingen" toch ook positief kunnen zijn!!

little red home zei

Geweldig!

Mirthe Duindam zei

Niet de beperkingen belicht, maar de mogelijkheden/talenten. Dat is mooi. Ook in de wereld van de mensen met een verstandelijke beperking is het goed om te benadrukken dat het mensen met mogelijkheden/talenten zijn. We moeten ze alleen leren zien. Is het glas half leeg of half vol?
Groetjes, Mirthe

Mirjam zei

Soms denk ik wel eens dat ik aardig wat autistische trekjes heb. Als ik dan deze positieve dingen lees ben ik er nog blij om ook.
Wat heerlijk om eens te focussen op al het positieve ipv toch vaak de keerzijde..
Ik wens je een heel fijne zondag,
Lieve groet,
Mirjam

Dieneke zei

Leuk joh!
Laatst bestelde ik de poster over positieve kenmerken van ADHD om m'n jongens en mezelf eens even een knipoog te geven.
Leuk om het hele rijtje zo naast elkaar te zien...bedankt.

Anoniem zei

Ik vind het heel positief!

Hilde zei

Ja deze is leuk! bij momenten duiken er bij mij ook van die autistische trekjes op: eerlijk, perfectionistisch, leven volgens de regels... haha ;-)
groetjes, Hilde

Puck zei

Ik ga dat plaatje even ook uploaden, is een mooi lijstje als ik tegen dingen aan loop met mijn Oudste (positieve input is dan altijd welkom).. Mijn zoon heeft namelijk Syndroom van Asperger en is hoogbegaafd.

Van mijn neefje weet ik sinds kort dat hij ADHD heeft en ik zwem in het duister omdat ik veel dingen niet herken van het beeld dat ik heb van ADHD... dus ik ben druk bezig kennis te vergaren, maar dit lijstje van ADHD is een mooi lijstje om mee te beginnen!!

Groetjes Puck

Dietmut zei

Gerda, dat is zeker wel een interessante lijst.Groetjes Dietmut

peggy zei

Dat lijstje komt van mijn lezing. Dat blaadje heb ik ooit aan de deur gehangen tijdens een lezing. Mijn website is www.creatievechaoot.wordpress.com Hier staat nog veel meer info over mijn visie op deze labels!

hoe kom je eigenlijk aan die foto?

Vriendelijke groeten,

Peggy Schut

Peter Hofman zei

Ik heb de foto voor het eerst gezien op Facebook. Volgens mij op de pagina "Omdenken". De foto werd gedeeld door Saskia Wielders.

Anoniem zei

een vriend van mij heeft dyslexie, autisme en adhd

maar het meeste dat klopt helaas niet