zondag 3 februari 2013

Toch lekker die erkenning!

Van de week zit ik op kantoor bij een van mijn opdrachtgevers. Een collega vraagt me naar mijn mening over de core business van het bedrijf.  We praten er uitgebreid over. Een leuk en enerverend gesprek, waardoor we ook komen te praten over de Adhd van mijn zoon. Ja soms heb je dat, val je van het een in het ander, zo ook in dit gesprek.

Het blijkt dat mijn collega ook een kind heeft met Adhd. Dat is leuk, nou ja leuk, maar ik bedoel leuk in de zin dat ervaringen over en weer kunnen worden uitgewisseld. Leuk in de zin van herkenning over en weer. Leuk om elkaar te kunnen vertellen dat het soms best even pittig is. Leuk om te delen dat de buitenwereld niet altijd ziet en beseft wat het is om een kind op te voeden met Adhd, autisme, etc. 

Vind jouw kind het ook lastig om te automatiseren? Nee? Ja die van mij wel. Hoe doet jou kind het met organiseren? Kan hij dat een beetje of ziet hij door de bomen het bos niet meer? Er zijn genoeg ervaringen uit te wisselen. Soms raakvlakken en soms niet. En zo heeft ieder kind met Adhd z’n eigen sterke en zwakke punten, zijn kinderen met Adhd niet over een kam te scheren omdat elk kind weer z’n eigen unieke karakter heeft. Ja, met dat ene Adhd kenmerk, druk om te verwerken wat is meegemaakt, om spanning te reguleren, maar meer ook niet.

Van de week lees ik een mailtje van iemand waarmee ik een mailwisseling heb over Adhd. Ze vertelt me vol overtuiging dat het niet altijd even makkelijk is om kinderen met Adhd op te voeden. Ik vond het dan ook geweldig om te lezen hoe goed haar kinderen terecht zijn gekomen. Wat een bemoediging was dat!

Wat is het heerlijk om elkaar op deze manier te bemoedigen en een stukje erkenning te geven.   Het kan soms zo simpel zijn.


8 opmerkingen:

Wirosaraphylla zei

Fijn is dat he, als je raakvlakken hebt en ervaringen uit kunt wisselen.

Grappig he, je praat over het een en rolt in het ander.

Fijne week weer en liefs
Wil

Jolanda zei

Logisch, ik snap je gevoel.

Mirjam zei

Het besef dat jij niet de enige bent die hier doorheen moet gaan is zo belangrijk en als je dat één keer hoort is het fijn, maar eigenlijk moet je dit keer op keer horen. Het is een geweldige steun. Ik weet het zeker. Geen adhd hier in mijn gezin, maar wel twee meiden die ook allebei hun ding hebben gehad, dus echt ook die ouder-ervaringen... en niet de enige, ik vond het ook fijn om te erkennen dat anderen door dezelfde moeilijke stukken heen moesten worstelen...!
Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Anoniem zei

Dat lucht op de één of andere manier op hè?

Aline zei

Aha, vandaar dat geblog van ons: (h)erkenning! Heerlijk!

Fokelien zei

Bemoedigend inderdaad, HER- en ERkenning... of gewoon ervaringen uitwisselen, bij elkaar "uithuilen"...
Ik had vanavond gesprek op school met de juf. Tweede keer groep 3 doet wonderen voor het automatiseren! Vorig jaar rekenen een E, nu een B! Dat noem ik nog eens een opsteker! Morgen krijgt Menno een dikke knuffel en veel extra aandacht! ;-)

Mirjam zei

Hoi, ik had een tijdje geleden vertelt dat we onderzoeken gingen doen met mijn oudste dochter. Vorige week de uitslag. Asperger, alle puzzelstukje van jaren op zn plek en zo mooi om te horen dat ze merkte dat we heel veel dingen al deden;)

ZielonaMila zei

Great post, wonderful photo:) Greetings