woensdag 26 november 2014

Op zoek naar voortgezet onderwijs


 
Je wilt toch goed voorbereid zijn. Goed voorbereid op het voortgezet onderwijs. Wat past het beste bij mijn kind en vooral ... gaan we niet te hoog inzetten. Voor ons staat het plezier hebben in wat hij gaat doen voorop. We willen niet dat hij tussentijds afhaakt, omdat wij vonden dat hij zo nodig dat niveau moest gaan doen.

De vraag aan juf van groep 8 was duidelijk.: 'Welk onderwijsniveau past het beste bij ons kind.' Het antwoordt was ook duidelijk: 'Hij heeft een goed stel hersens, heeft zelfs een hoger niveau in zich, maar door zijn onrust komt dat er niet uit. Daar moeten we wel rekening mee houden.'

Oké dat is even slikken, want ik vind het toch jammer voor mijn kind dat de onrust in zijn hoofd en lijf hem belemmeren in zijn leren. Overigens is dit niet nieuw voor ons, maar tussen zelf denken en het een ander horen zeggen zit een groot verschil. Maar de bevestiging van wat we zelf al dachten omtrent zijn denkvermogen is toch leuk!

We gaan door op de weg die we al hadden ingeslagen, met de tips van juf! En dus gaan we vanavond luisteren wat de verschillende scholen te bieden hebben. 

Voor ons heel belangrijk: 
  • welke ondersteuning bieden jullie kinderen met ADHD;
  • wat verwachten jullie van ouders hierin;
  • wat verwachten jullie van het kind zelf;
  • hoe is communicatielijn hieromtrent.

Uiteindelijk zal zoonlief de keus maken, maar we zullen hem zeker wijzen op de manier waarop scholen omgaan met kinderen met ADHD. We gaan het zien!

Wil je hierover meer weten? Lees dan eens ADHD & het voortgezet onderwijs. In dit artikel vind ik de volgende zin heel belangrijk: ‘Ouders van adhd-pubers moeten veel meer betrokken blijven bij het onderwijs aan en de behandeling van hun kind.'

Dit doen we nu al in het basisonderwijs en zullen we voortzetten op het voortgezet onderwijs. Maar hierin ligt ook een taak van de nieuwe school van zoonlief, nu eens zien hoe serieus ze deze taak nemen.

2 opmerkingen:

Jedidja zei

Wij zijn drie jaar geleden tegen het advies van de basisschool ingegaan. Ze dachten dat onze dochter door haar ADHD geen VMBO-TL (mavo) aan zou kunnen.

Nu zit ze daar al drie jaar op en wil ze graag hierna de HAVO nog doen. Onze reden om door te zetten was onze angst dat zich zou vervelen als ze op een te laag niveau zou komen. Het gaat nu prima met haar. VEEL BETER dan op de basisschool. De school waar ze heen gaat heeft een prima zorgteam. Pas dit jaar was het nodig om, via een ADHD verklaring, meer tijd te vragen voor proefwerken.

Goed dat jullie zo voorbereiden!

Gerda zei

Dank je wel Jedidja, goed om te horen!