zondag 22 april 2012

Verjaardagsproblematiek

We hebben een probleem. Zoonlief omdat hij moet kiezen en hij dat niet goed kan. Wij, omdat zoonlief niet kan kiezen en hij dat toch moet doen. Twaalf kinderen op zijn feestje is echt teveel. Er moeten kinderen afvallen en wie moeten dat gaan worden.

Dat is ook een van de redenen waarom ik bij de juf zit. Met wie speelt zoonlief allemaal en met wie echt niet. Kunnen we op die manier een knoop doorhakken? Risico is wel dat het allemaal nog ingewikkelder wordt. Tijdens het gesprek vallen we van de ene in de andere verbazing.

Juf vertelt dat zoonlief eigenlijk met iedereen speelt. Niet met een vriendje in het bijzonder. Dat verbaasd me wel een beetje. Als ik het aan zoonlief vraag heeft hij beslist een beste vriendje en dat is wederzijds. Maar blijkbaar zoeken ze elkaar op school minder op dan ik had verwacht. Grappig!

Dat ‘iedereen’ is toch wat veel, er zijn enkele kinderen waar zoonlief helemaal niet mee speelt. Nu is juf verbaasd, want met een van deze kids speelt zoonlief wel na schooltijd.

Nu is het mijn beurt weer om verbaasd te zijn als ik hoor dat zoonlief veel contact heeft met een jongetje waar hij na schooltijd eigenlijk niet mee speelt. Ze vragen elkaar wel, maar het lukt nooit. Bellen doen ze elkaar ook niet. Ik had dit jongetje in gedachten al afgeschreven, maar begin nu toch te twijfelen.

De laatste verbazing komt bij juf vandaan als ze hoort dat zoonlief blij is met degene naast wie hij in de klas zit en ook dat de twee af en toe met elkaar spelen. Het is een heel rustig jongetje dat goed bij zoonlief past. Juf had in niets gemerkt dat zoonlief blij is met degene naast wie hij zit.

Het gesprek is voor beide partijen heel goed geweest, alleen is het er niet minder ingewikkeld op geworden … en dat terwijl ik ook niet zo goed in keuzes maken ben …

3 opmerkingen:

Roelien zei

Wel fijn dat hij lekker spelt met iedereen.....sterkte met kiezen en beslissen!

Anoniem zei

Ik ben benieuwd hoeveel kinderen behapbaar is voor hem op een feestje. Je pakt het wel goed aan zo.

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Ik weet nog dat Laura, toen zij nog op de basisschool zat, in een combi-klas zat. In haar 'deel' van de klas zaten maar 7 meisjes dus in die tijd werd wel 'iedereen' van de klas gevraagd op haar partijtjes. Maar ja, 7 is nog net te doen... Ben heel benieuwd hoe dit is afgelopen.
Sorry voor de late reactie, had hem duidelijk gemist dus... maar wilde toch nog even reageren.
Lieve groet,
Mirjam