vrijdag 11 mei 2012

Foutje

Hoewel de dag met een flinke regenbui is begonnen breekt nu langzaam de zon door de wolken. Ik let goed op de weg en pas mijn snelheid aan aan de auto voor mij, die in mijn beleving iets te langzaam rijdt. Wat zouden de kids vinden van het museum? Ik weet niet goed wat ik me erbij voor moet stellen dan vooral dat het over film gaat. We zullen het gaan zien.

De Tomtom geeft aan dat ik de vierde afslag van de rotonde moet nemen. Het voelt niet goed, maar ik doe braaf wat het ding zegt. Meteen zijn we op de terugweg en keren is niet mogelijk. Na enig gedoe ben ik weer bij de rotonde en neem de derde afslag.

Eenmaal binnen dringt irritant gerinkel mijn oor binnen. Al gauw ontdekken we de oorzaak van het gerinkel. Zodra we onze ringen activeren horen we het nogal doordringende geluid.

Op de tweede verdieping is het niet helemaal duidelijk waar we moeten beginnen. We nemen het eerste het beste onderdeel. Zoonlief loopt wat doelloos rond en weet niet goed waar hij beginnen moet. Ik loop met hem mee en laat zien hoe het werkt. Maar de filmpjes zijn lang en zeggen hem niets.

Al gauw hoor ik zoonlief zeggen: ‘Mam, wanneer gaan we weer naar huis?’ Ik kan het hem niet kwalijk nemen, want het is voor hem veel te ingewikkeld allemaal. Overal komt geluid vandaan. Overal is wel iets te zien. Het is donker en al die beelden schreeuwen om aandacht. Maar wat moet hij kiezen? Waar moet hij beginnen? Het is voor hem veel te druk. En de mogelijkheden zijn te aanzienlijk.

Hij loopt ongeïnteresseerd rond en vindt er helemaal niets aan. Hij is de eerste die er aan meewerkt om naar huis te gaan. Hij staat al beneden om de rest op te wachten. Opgelucht haalt hij adem als we weer in de auto zitten. Lekker naar huis. Geen keuzes hoeven maken, terwijl dat toch al zo moeilijk is en geen schreeuwende beelden die om aandacht vragen en dubbel en dwars binennkomen.

Voor ons voorlopig geen ‘Beeld en geluid’ meer …


8 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Wat irritant dat zelfs musea al lawaaiig zijn! Ik kan me voorstellen dat je er niets aan vond.

Hilde zei

tja , het kan al eens tegenvallen een museum. volgende keer beter! groetjes, Hilde

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Maar dat is toch logisch, ik zou dat ook niet leuk vinden. Ik denk dat ik toch ook erg hou van rustig en overzichtelijk. Ik ben best gek op het bezoeken van musea, maar geniet toch ook erg van de rust die daar heerst altijd weer... Dus in dit museum zou ik ook niet op mijn plek zijn... Mooi om te weten vast..
Ik wens je alvast een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Trudy zei

Jammer zeg, dat het zo'n herrie daar is, 't zou ook helemaal niets voor mij zijn. Hopelijk komen jullie een andere keer iets tegen wat wél leuk is!!

Mirthe Duindam zei

Jammer dat alles tegenwoordig zo lawaaierig moet zijn en om aandacht schreeuwt. Eigenlijk niet normaal en daardoor vind ik de reactie van zoonlief eigenlijk wel heel gezond.
Fijn weekend!
Mirthe

dith zei

Je hebt jullie dag in een leuk verhaal geplaatst Gerda. Ik heb al mensen gehoord, die dit museum interessant vonden, maar ik kan niet oordelen, ben er nog nooit geweest. Na je "lawaai"-verhaal gelezen te hebben, trekt mij dat museum ook niet.Ik wens je een fijn weekend, Dietmut

Anoniem zei

Dit zou wel wat voor mijn autizoon zijn. Ik zou er gek van worden maar als het je interesse heeft kunnen kinderen zich enorm focussen. Maar niet elk kind, dat zie je maar weer. Een teleurstelling maar ook een ervaring rijker. Ik ben benieuwd hoe het met jezelf gaat.

Aline zei

Jammer, maar logisch: zoveel prikkels. Gelukkig was je er zelf bij!