donderdag 31 mei 2012

Zoonliefs superattente juf!

Een aantal weken geleden mailde ik juf met de vraag wanneer de cito’s zouden komen. Want meestal wordt dat rond de avond4daagse gedaan. Beetje jammer, want zoonlief heeft z’n rust wel een beetje nodig. En dus leek het me niet verstandig zoonlief te laten lopen als hij de hele week cito’s heeft. Er kwam reactie dat alle cito’s vóór de avond4daagse zouden worden gehouden. Ik blij voor zoonlief. Kan hij toch meelopen!

We hadden afgesproken dat zoonlief de cito’s buiten de klas zou maken, maar dat lukte niet bij alles zo vertelde juf. Ik vond dat best jammer, maar meer nog spannend. Want stel dat het niet goed uitpakt? Stel dat hij z’n concentratie niet kan vasthouden, afgeleid wordt om niets? Of de tijdsdruk hem teveel wordt? Hij het niet af krijgt om wat voor reden dan ook?

Is het gewoon niet zo dat ik zoonlief meer moet vertrouwen? Dat ik moet leren beseffen dat hij het prima kan? Hij heeft het toch het hele jaar al zo goed gedaan? Waarom dan nu ineens niet. Het is echt niet zo dat hij het nu ineens niet meer weet. Vertrouwen dus …

En dat blijkt ook als juf ons tussentijds (hoe hartverwarmend attent) laat weten dat het heel goed gaat met zoonlief! Een bloemetje voor juf!


9 opmerkingen:

Sannah zei

Fijne opsteker!
Zowel wat betreft je zoon als wat betreft de attente juf.

Sannah zei

Fijne opsteker!
Zowel wat betreft je zoon als wat betreft de attente juf.

Rita zei

lief van de juf om jou zo eens tussenstijds je gerust temaken door telaten weten dat het goed gaat met je zoon ,als moeder jaa het zorgen het zit in ons moederinstinct ..beetje loslaten beetje vertrouwen als moeder willen we voorzijn en altijd zorgen ..tbeste met de cito's ..examens ? groetjes ;)

Anoniem zei

Aardige juf is een blessing! Leuk dat je zoon toch kan meelopen.

dith zei

ach zo is het, moeders maken van tevoren al zo veel gedachten over alles en nog wat, en later bleek het was niet nodig. Heb vertrouwen in zoonlief en als het eens niet zo goed uitvalt, blijf hem dan ook vertrouwen geven. Groetjes Dietmut

Mirthe Duindam zei

Ja, vertrouwen schenken is het belangrijkste, dat geeft ook kracht aan zoonlief en kan hem erdoorheen helpen. Ook als het een keer wat minder gaat.
Groetjes, Mirthe

Henny zei

Fijn dat de juf meedenkt want dat doe je als moeder altijd te veel. Natuurlijk gaat het goed maar je zorg is dan in zo'n schoolperiode groter omdat je wilt dat je kind ook goed presteert. Om de rust te bewaren voor mijn zoon heb ik io met de huisarts, hem 20 mg extra gegeven al het weekend voorafgaand plus die week. Dit heeft hem zo geholpen om rustig en geconcentreerd zijn opdrachten te doen dat we een redelijke eindscore hadden. Er zijn zoveel mensen die dagelijks pillen gebruiken, ik ben blij dat deze medicijnen het leven zowel sociaal als emotioneel voor mijn jongens draagbaar maakt! Suc6 komende tijd en wees blij dat de avondvierdaagse er is, lekker afleiding, ontlading iedere dag. Betuwse groet, BB

Aline zei

En hoe ging het andere jaren? Voor de diagnose? Logisch dat je zo reageert hoor, maar soms inderdaad meer vertrouwen hebben!

Hilde zei

jullie hebben het echt getroffen met zulk een juf!!!