woensdag 23 november 2011

‘Hij gaat over.’, zegt juf.

‘Je zoon gaat over naar groep 5’ zegt juf, nadat ik in het kort de resultaten van de onderzoeken aan haar heb uitgelegd. Ik zit nog helemaal in mijn verhaal en kan maar moeilijk omschakelen. Ben je er niet blij mee? vraagt ze. Blij mee? Blij mee? Ik ben al maanden bezig met het feit dat zoonlief blijft zitten en nu gaat hij over? ‘Ja sorry’, zeg ik, ‘ik moet even overschakelen hoor als je het niet erg vindt? En dit doen jullie niet omdat wij ouders dit zo graag willen?’ Juf kijkt me verbaasd aan en antwoordt resoluut: ‘Absoluut niet, dit heeft je zoon helemaal zelf gedaan.’

‘Maar’, vraag ik, ‘waarom gaat hij nu ineens wel over? Zijn de cito’s dan zo goed gemaakt?’ Juf bevestigt wat ik al vermoedde. Het eerste citoresultaat voor rekenen is binnen en dat is heel goed! De andere resultaten moeten nog binnenkomen, juf houdt daarom een slag om de arm, maar verwacht daar ook verbetering in. Tevens is juf bang dat zoonlief zich behoorlijk gaat vervelen als zoonlief blijft zitten, omdat ook uit het onderzoek is gekomen dat zoonlief uitdaging nodig heeft.

Diezelfde week komen de rest van de citoscores binnen. We hadden wel verwacht dat de scores omhoog zouden gaan, maar dat ze zo hoog zouden uitvallen, hadden we niet verwacht. Omdat het verschil zo groot was en ze niet konden geloven dat het resultaat nu zo hoog was is een van de cito’s dubbel nagekeken. Wat hetzelfde resultaat opleverde.

We moeten het allemaal even verwerken. Maar als het goed tot ons is doorgedrongen kunnen we alleen maar trots zijn, ontzettend trots op die onrustige, onzekere, maar oh zo doorzettende zoon van ons.

En zoonlief? Een week later neemt hij zijn rapport mee naar huis. Samen met ons bekijkt hij de mooie resultaten! Tijd voor een klein feestje!


10 opmerkingen:

Mirjam zei

Hallo Gerda,
Wat fijn dat je zoon is overgegaan. Prachtige resultaten dus. Mooi hoor, want als hij zich zou gaan vervelen op school, wanneer hij niet over was gegaan, had het allemaal slechter uitgepakt. Uitdagingen heeft hij dus nodig en dat kan alleen maar als hij verder kan, niet als hij blijft stilstaan...
Gefeliciteerd dus jullie allemaal, met dit geweldige nieuws. Ik hoop dat je zoon zich dit schooljaar helemaal weer happy gaat voelen...
Fijne avond nog verder,
Lieve groet,
Mirjam

Eefies day zei

Een beloning na zoveel maanden spanning, wat goed zeg, ADHD zegt niets over hoe iemand presteert maar onder welke omstandigheden resultaten beïnvloed worden..geweldig dat jullie kanjer over is gegaan, gaat het nu ook goed??
Geweldig nieuws.

Lieve groetjes,
♥Eefie

Jolanda zei

Ik kan me voorstellen dat jij even moest wennen: als je zo sterk rekening hebt gehouden met zitten blijven.
Maar super zeg! Zie je maar wat goede begeleiding doet.

Sannah zei

Dat is weer eens goed nieuws, in dit lastige proces.
Kan me wel voorstellen dat het even omschakelen was voor je.

Anoniem zei

Wat bijzonder. Maar wel wennen denk ik.
Ik vind het trouwens mooi dat hij zo goed voor de cito scoorde. Amber zou zich niet kunnen concentreren en slordig worden door de spanning, waardoor de cito ook weer geen duidelijk beeld geeft. Fijn voor hem en jullie!
Dat was zeker een feestje waard!

Anoniem zei

Wat een mooi en bijzonder moment!
Een feestje dik verdiend voor jullie allemaal.
Samen komen jullie er wel, en van dit soort momenten groeit er weer kracht om door te gaan!
Lieve groetjes Cristien.

Anita zei

GEWELDIG
Het bewijs dat extra inspanning (aanpassing) op school en thuis mooie resultaten kan geven. Ik ben zo benieuwd hoe het NU met je zoon gaat. Dit is natuurlijk al van even geleden ;-)
Groetjezz lfs mij

Theemuts zei

wat zou je zoontje trots zijn op zichzelf!

fijne dag! liefs coby

Anoniem zei

JIPPIE!!!

Een dik compliment voor jullie zoon maar ook voor zijn ouders!
PARTYTIME :)

Lieve groet, Gonne-Marieke

Aline zei

Gaaf toch. Als ze beter in hun vel zitten, gaat alles beter. Zom ervaren we dat met onze jongste ook!