woensdag 28 december 2011

De een wel en de ander niet?

Op dit moment is niet te zeggen wie van de twee de drukste is. Stuiterend brengen ze hun dagen door. Het liefst voor de tv, de play station, achter de computer of met een DS. Speelgoed is niet in trek, alleen wanneer het van mamlief moet en dan wel zo kort mogelijk. Buiten spelen is nog tot daar aan toe, want daar kan je ook lekker wild doen. Kung Fu spelen en al dat soort spelletjes. Ruiten zijn nog heel inclusief handen en vingers. Ongelofelijk met al die stokken.

De kerstdagen bestonden vooral uit zitten en eten. Voor wandelen was geen tijd. Het was rennen en vliegen van de kerk, naar de familie en weer terug naar de kerk voor het kinderkerstfeest en dan weer naar huis om de visite te ontvangen. Dag twee bestond uit bijkomen en in de namiddag naar  broerlief voor een kerstdiner. Weer stilzitten dus.

Deze dagen bestaan vooral uit het opdoen van indrukken en het verwerken ervan is nu begonnen, komt nog bij dat ze bijkomen van een drukke schoolperiode … En dan moet je net een moeder hebben met vakantiestress. Dat is niet de beste combinatie, sterker nog een af te raden combinatie.

Maar adhd of niet, zoonlief zonder is net zo druk als zoonlief met en die gebruikt op dit moment even helemaal niets. Dat gaat best goed, want de energie wordt mooi over de dag verdeeld. Best wel lekker in de vakantie! 


6 opmerkingen:

Puck zei

Fijn dat het goed gaat! En ja... die drukte zo vlak voor de vakantie dat snap ik van school ook niet. Werkelijk álles wordt in die ene week (van 4 dagen ook nog) gepropt... Meisje van 8, eigenlijk een rustig dametje, werd zelfs driftig en huilerig van alles wat móest.

Van mij mogen ze gewoon één groot ding uitkiezen en één kleintje en de rest in de prullenbak kieperen...

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Ja, al die dagen van zitten en eten... Ik ben daar wel een beetje klaar mee hoor. Jaren heb ik kerst op deze manier doorgebracht, wil het voortaan heel anders aanpakken. Dit jaar moest ik dus werken tijdens de kerstdagen en dat zal vaker voorkomen. Maar als ik volgend jaar vrij ben, dan ga ik zeker geen twee dagen zo vol duwen... Misschien alleen nog kerstavond, maar de overige dingen ga ik lekker verdelen over de hele maand december... en dan kerst lekker samen met Ben alleen door de duinen wandelen of zo... Lijkt me heerlijk... maar goed, wie ben ik, ieder op zijn eigen manier natuurlijk, alleen herinner ik me dat mijn kinderen destijds dit vreselijk saai vonden...
In ieder geval kunnen jouw jongens zich nu tijdens de vakantie lekker ontladen van alle stress die school en sint en kerst met zich hebben meegebracht... En dan over een ruime week weer met frisse moed beginnen...
Geniet nog even van de laatste decemberdagen Gerda... Voor je het weer is het om...
Lieve groet,
Mirjam

Aline zei

Druk? Wie? Iedereen volgens mij. En zeker al de kidneren. Maar waarschijnlijk gaat het bij zoon zonder over, na 1 januari, bij zoon met vast niet. Heb je direct een positief punt voor de toekomst: 50/50! Gelukkig maar!

Bobbine zei

Hoi surfend kom ik op je blog terecht en wilde je meegeven dat het met de jongens goed komt methode tijd. Om een lang verhaal met veel tranen kortste zetten kan jullie aanraden zet de ene alvast op de concerta of equasym je zult zien hoe fijn het leven voor hem wordt, geconcentreder aanspreekbaarder te veel om op te noemen wat hem weer positief laat zijn zeker zijn eigen, ik ! Ook ik dacht datvzijn jongere broertje niks nodig had en ben hem ook op de medicatie gaan zetten, geweldig wat een leven hebben we als gezin er voor terug gekregen, 2 zoons die nu goed mee kunnen komen, zeker alles kunnen uiten maar leefbaarder door de dagen komen soms is medicatie nodig anders gaan ze ten onder aan deze maatschappij daar zijn ze te sociaal voor en kwetsbaar als moeder vecht je voor je goud maar kan niet over al bij zijn(school) en melatonine is soms nodig niet altijd! Ga voor de rust en de regelmaat met medicatie als moeder van 2 hele lieve add jongens, zonder h!

Anoniem zei

De drukke decembermaand kan er goed inhakken hè?!
Januari is de maand waarin alles weer rustig een eigen plekje krijgt.
Afkicken van de drukte, van de feestelijkheden en van de vakantie.
Je hebt bij het verhaal trouwens een hele passende foto gevonden, indrukwekkend!

Een lieve groet,
Gonne-Marieke

Anoniem zei

Jij ook een heel mooi nieuwe jaar toegewenst! Ik ben benieuwd of je al weer bloginspiratie hebt ...