woensdag 7 december 2011

Melatonine, helpt dat?

Toen wij, tijdens het eerste gesprek met de kinderarts, vertelden dat zoonlief zo slecht in slaap kwam, adviseerde ze Melatonine te gebruiken. Ik huiverde. Als ik iets niet wil geven zijn het wel pillen om in slaap te komen. Naast de medicatie waarvoor we nu bij de kinderarts zaten. Wat als het verslavend is? Moet ik echt ineens zoveel geven? Moet hij niet steeds meer gaan gebruiken?

Nee, we zijn er niet direct aan begonnen. We stonden er nou niet bepaald positief tegenover. Toch bleef het in mijn achterhoofd hangen. Waarom zouden we het niet proberen. Baat het niet, het schaad ook niet. Het is op natuurlijke basis en de arts had gezegd dat het absoluut geen kwaad kon.

We hebben een potje bij de drogist gehaald en zijn er voorzichtig mee begonnen. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Sliep zoonlief meestal rond een uur of tien uur, half elf. Nu slaapt zoonlief rond acht uur.

Anderhalf uur voor het slapen gaan geven we zoonlief de tabletjes en als hij in bed ligt begint hij te gapen en vallen soms zijn ogen een beetje dicht. Ohhh wat heerlijk om dat te zien. Dat waren we niet gewend. Ineens hebben we onze avonden weer terug.

Na verloop van tijd zagen we grote vooruitgang met voetbal en was zoonlief meer uitgerust. Het verhoogde zijn concentratie en doordat hij meer uitgerust was kon hij ook veel meer hebben.

Melatonine, helpt dat? Bij ons wel en bij jou? Het is in ieder geval meer dan het proberen waard!

11 opmerkingen:

little red home zei

Hoi Gerda, ik ben al bij de apotheek geweest: nee mevrouw, dat gaat op recept, maar we hebben wel dit = drankje dat Leon nou juist niet wil. Door naar de drogist, zelfde verhaal. Ik zoek morgen verder bij andere drogist en/of apotheek, weet nu in ieder geval een merk. Ben heel benieuwd! Groetjes, Anne-Marie

Anoniem zei

Amber slikt melatonine idd. We krijgen het vergoed! Ze slikt 3 mg. En nu ze het anderhalf uur van tevoren inneemt werkt het beter dan dat ze het een half uur van te voren innam ;-)

Anoniem zei

Wat zal dat een rust geven.
Jullie de avonden weer voor jezelf.
Je zoon uitgerust met alle voordelen die daarbij horen.
Ik kan me voorstellen dat je eerst huiverig was, maar wat heeft dit goed uitgepakt zeg!
Door je verhaal en ervaring te delen hebben andere ouders er ook weer wat aan... Fantastisch toch?!

Een lieve groet,
Gonne-Marieke

Anita zei

HELPT
en er is een medische publicatie dat het zelfs héél goed is !!!! Google maar eens. Zoonlief slikt het al ja-ren met goed resultaat, inmiddels dochterlief (vanwege onregelmatige tijden - bakker) manlief (een zeer hoge dosering op recept) en ik inmiddels ook ;-) WELTERUSTEN
Groetjezz lfs mij X

Jolanda zei

Onze middelste zoon slaapt ook lastig in. Nogal eens om half 10 nog wakker en het ergste is: hij houdt zijn mond niet. Dus zijn broer houdt hij wakker, terwijl die zijn slaap hard nodig heeft. Apart slapen kan niet... Kun je dat spul dan zonder recept halen?

Mirjam zei

Hallo Gerda,
Ik ken Melatonine wel, want Ben heeft het wel eens voor me meegenomen. Om te gebruiken als ik een tijdje slecht sliep of het heeeeeeel erg druk had gehad.
Ik heb het maar heel kort gebruikt, maar slapen joh... Dus hetzelfde effect als bij jouw zoon.
Volgens Ben (hij is trouwens verpleegkundige) kan het helemaal geen kwaad en kun je er niet aan verslaafd raken...
Fijn hoor, dat jouw jochie nu beter slaapt en beter uitgerust is en zich daardoor veel beter kan concentreren. En doordat hij beter slaapt zijn jullie avonden cq nachten rustiger en zijn jullie dus ook beter uitgerust... Een echte win-win-situatie dus... Fijn!
Ik wens jullie een fijne avond,
lieve groet,
Mirjam

Marianne zei

De verstandelijk gehandicapte dochter van mijn vriendin gebruikt het ook.Zij is vooral s'nachts onrustig.
En dit werkt echt goed.
Ook zij krijgt het vergoed.
Ik zelf gebruikte het ook een tijdje,slecht slapen door een depressie.
Recept van de dokter 30 pilletje van 5 mg koste 34 euro.
Bij de drogist is het te koop maar dan 0,5 mg.

Wat fijn dat het zo goed werkt bij je zoon.
Het is een natuurlijk produckt,dus minimale verslavings kans.

wilma zei

Bedankt voor de tip. Onze zoon van 7 slaapt ook laat en houdt andere wakker door z'n gerommel.
Ga het even bekijken en overleggen met de arts,ivm met gebruik van puffers. Maar als het een natuurlijk product is,zal het wss geen kwaad kunnen.
Groet, WIlma

Aline zei

Ik zou weer even stoppen met de melatonine als ik jou was. En dan een officiele test aan vragen bij de neuroloog. Dan krijg je de juiste aanpassing. Tijdens de simpele test wordt gemeten wanneer je zelf melatonine aan gaat maken. Daarop wordt dan aangepast hoeveel je nodig hebt. Maar het kan sowieso geen kwaard: het wordt normaal gesproken door mensen zelf aangemaakt. Puur natuur dus.. Willeke slikt 5mg, Rob 2,5 mg. En vanaf 2012 wordt het vergoed door de ziektekostenverzekering. Je vind deze gegevens op internet, goolgen bij slaappoli, Ede. Succes

Fokelien zei

Onze zoon heeft het (nog)niet nodig, maar bij vrienden hoor ik goede geluiden. Ga vooral ook op je gevoel en eigen ervaringen nu af. Bespreek het met de arts die ook de metylfenidaat uitschrijft.

Arnold zei

Heeft iemand ervaring met bijwerkingen van melatonine?