vrijdag 16 december 2011

Samen

De lamp in de hoek van de kamer, vlak bij het raam, staat op de laagste stand. De kaarsjes op tafel branden evenals op het dressoir. De kerstboom geeft licht en het stenen dorpje op de kast ook. De hele kamer ademt sfeer. Kerstsfeer wel te verstaan.

Zoonlief zit naast me op de bank met een volle zak chips de ander zit op de luie stoel, ook met een zak chips. Manlief en ik delen er een. Het drinken staat op tafel. The Voice of Holland kan beginnen. We wachten met smart. Zodra de Voice begint gaan de zakken open!

Al knarsend en knisperend luisteren we naar de tonen van het eerste nummer. Een paar tellen later galmt zoonlief tot onze grote verbazing het nummer mee. 'Waar ken jij dat lied van?', vraagt manlief. 'Ohhh van de zwemdisco.' Ja tuurlijk. Huhhh, daar is hij nog maar twee keer geweest?!

'En wat vinden jullie ervan?', vraag ik als een van de deelnemers een nummer ten gehore geeft. Op deze manier hoop ik dat ze leren zelf een mening te geven en onderbouwen. De leukste antwoorden komen naar voren. 'Nou deze heeft wel een strakke broek aan. Ik vind dat ze het wel mooi doet.' Ja dat is waar, van die stakke broek, maar haar zangkunst ...

De jongste gaat naar bed. Ik ga op de bank liggen en zoonlief komt bij me zitten. Uitgeteld zijn we. Heel langzaam laat zoonlief zijn hoofd in zijn hand rusten. Hij is moe, heel moe. Geeft niet, de melatonine doet z'n werk. Als manlief zegt dat hij naar bed moet vindt hij dat geen enkel probleem! En zo komt er een einde aan een heerlijk gezinsmoment.

Hoe simpel kan het zijn. Lekker met chips op de bank, drinken op tafel naar de Voice of Holland kijken.

11 opmerkingen:

Fokelien zei

Fijn is dat he! Zo zat ik vanmiddag met mijn zoon op de bank, lekker warm onder een deken, te smikkelen van onze chocoladeletters en een film!

It's me zei

Heerlijk geniet moment meis......wij hebben ook gekeken.......ik had iris....en hemmes Trevor .....op de bank......geen chips......hmmm....liefs van mij...xxx..

Mirjam zei

Hoi Gerda,
Heerlijk deze 'samen'momenten... Koesteren!
Ik wens jullie een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Anita zei

Er is weinig nodig voor wat eenvoudig geluk ;-)
Euh waren al die zakken leeg na afloop ?! hihi
Fijn weekend !!! Groetjezz lfs mij

Het gehaakte sprookjesland. zei

Hoi Gerda, dank voor je lieve reactie op mn kastjes-blog.
Mooi stukje wat je schreef over het gezinsmoment. klinkt fijn en ontspannen.

Binnenkort ga ik wat meer op je site lezen. Ik ben heel benieuwd.

Groetjes, Nelleke (kastje-per-dag)

Trudy zei

Ow als dat nog geen genieten is....

Anoniem zei

Dat zijn de momenten om te koesteren...
Je hebt de sfeer heel mooi onder woorden weten te brengen!

Een lieve groet,
Gonne-Marieke

Anoniem zei

Echt dit is genieten.
Zo lief en inderdaad ze leren er zeker wat van.
Je verhaal is weer zo uit het leven gegrepen!
Liefs Cristien.

Antoinette zei

Ja, vasthouden die momenten!

HeppieHermpie zei

Hoi Gerda, dank je wel voor je reactie op mijn blog. Ik heb 't niet zelfgemaakt hoor! Het zijn stikkers die ik op de ramen heb geplakt; (zie ook een eerdere blogpost van mij).
En ja, dat genieten op vrijdagavond.. is herkenbaar! Als wij met z'n vieren thuis zijn, is 't ook zo'n zelfde soort avondje als jij beschrijft!! Heerlijk!!!
Lieve groet, Herma

Anoniem zei

Prachtig beschreven moment. Dat er maar veel mogen volgen!